På väg hem kommer några minnen

S:t Petri skola

Kommer cyklande på Storgatan i riktning mot Fersens väg. Solen har gått ned för en stund sedan. När jag ska passera över Fersens väg fastnar blicken på de upplysta fönstren i byggnaden. Stannar för en stund upp och tycker mig kunna se in i biblioteket på tredje våningen. Det verkar som om det har bibehållits till vissa delar under de drygt 30 år som gått sedan jag besökte det första gången. Förresten till höger på samma våning – är det inte tänt i ”svensksalen” också?

Sedan bryts alltihop av att en bil bakom mig tutar för att signalera att jag står i vägen. Passerar sedan över gatan och svänger in på cykelbanan och fortsätter färden hemåt.

Det här inlägget postades i Malmöbilder, Malmös gatukorsningar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På väg hem kommer några minnen

  1. Andreas skriver:

    Mycket fint skrivit Pappa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *